Bouwkundige keuring Wilsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wilsum regelen is een verstandige keuze. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wilsum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wilsum analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilsum afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wilsum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wilsum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wilsum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €405. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wilsum.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning96 m2300 – €330
Rijwoning108 m2€335 – €390
Hoekwoning127 m2€410 – €440
Twee onder één kap164 m2€450 – €505
Herenhuis175 m2€525 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wilsum die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Biddinghuizen, Swifterbant, Marle, Welsum en Veessen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilsum-8274

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Wilsum onderzoekt een neutrale expert het huis. Belangrijk, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wilsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kampen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie