Bouwkundige keuring Purmerend

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Purmerend laten doen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Purmerend.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Purmerend bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Purmerend afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Purmerend.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website vind je ook meer uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Purmerend

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Purmerend (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €435. De totale prijs bestaat uit verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Purmerend.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Flatwoning82 m2300 – €305
Rijtjeshuis107 m2€355 – €385
Hoekpand125 m2€405 – €440
2-onder-1 kap155 m2€450 – €500
Herenhuis180 m2€530 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Purmerend die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Aalsmeer, Uithoorn, Gooise Meren, Weesp en Almere.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-purmerend-1445

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Purmerend controleert een neutrale ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Purmerend). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Purmerend bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie