Bouwkundige keuring Warder

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Warder laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Warder.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Warder bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warder afspreken

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Warder.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Warder

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Warder en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €495. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Warder.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio93 m2295 – €310
Rijtjeshuis102 m2€360 – €390
Hoekhuis149 m2€410 – €435
Geschakelde woning155 m2€475 – €500
Villa191 m2€530 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warder die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Middelie, Kwadijk, Westbeemster, Noordbeemster en Middenbeemster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warder-1473

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Warder onderzoekt een objectieve deskundige de potentiële woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Warder). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Edam-Volendam wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie