Bouwkundige keuring Uithoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Uithoorn inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Uithoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Uithoorn checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uithoorn plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Uithoorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Uithoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Uithoorn (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €375. De totale prijs is gebaseerd op verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Uithoorn.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje76 m2280 – €330
Rijwoning123 m2€335 – €390
Hoekhuis125 m2€425 – €450
2-onder-1 kap154 m2€465 – €500
Vrijstaand196 m2€510 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uithoorn die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Gooise Meren, Weesp, Almere, Huizen en Blaricum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uithoorn-1421

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Uithoorn controleert een onpartijdige partij het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Uithoorn). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Uithoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring De Kwakel
 • Plaats een reactie