Bouwkundige keuring Lemiers

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Lemiers laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lemiers.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lemiers onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lemiers uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Lemiers.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lemiers

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lemiers (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je hier een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €425. De totale prijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lemiers.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning77 m2€300 – €305
Rijwoning118 m2€335 – €385
Hoekwoning130 m2€425 – €430
Geschakelde woning152 m2€455 – €500
Herenhuis197 m2€520 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lemiers die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Vijlen, Elkenrade, Eys, Wittem en Epen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lemiers-6295

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lemiers bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Lemiers). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Vaals wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie