Bouwkundige keuring Beemster

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Beemster regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Beemster.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Beemster inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beemster uitvoeren

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de riolering en en de toepassingen van isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Beemster.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beemster

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Beemster (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €475. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beemster.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio80 m2290 – €305
Rijtjeshuis105 m2€345 – €385
Hoekpand141 m2€400 – €445
2-onder-1 kap150 m2€465 – €495
Herenhuis198 m2€525 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beemster die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn, Gooise Meren en Weesp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beemster-1463

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Beemster bekijkt een onpartijdige deskundige het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beemster). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Beemster loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Zuidoostbeemster
 • Bouwkundige keuring Middenbeemster
 • Bouwkundige keuring Noordbeemster
 • Bouwkundige keuring Westbeemster
 • Plaats een reactie