Bouwkundige keuring Aduard

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Aduard regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Aduard.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Aduard bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aduard uitvoeren

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Aduard.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Aduard

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Aduard (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €415. De totale prijs bestaat uit een aantal aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Aduard.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio90 m2290 – €320
Rijtjeshuis120 m2€335 – €380
Hoekhuis140 m2€400 – €450
2-onder-1 kap155 m2€450 – €485
Landhuis187 m2€525 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aduard die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Lettelbert, Lucaswolde, Niekerk, Oldekerk en Enumatil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aduard-9831

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Aduard analyseert een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Aduard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie