Bouwkundige keuring Melick

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Melick regelen is heel erg verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Melick.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Melick onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Melick regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Melick.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Melick

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Melick en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €300 en €405. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Melick.

Soort huisGrootteGeschatte tarieven
Studio84 m2290 – €315
Tussenwoning106 m2€345 – €375
Hoekwoning127 m2€415 – €445
Geschakelde woning154 m2€475 – €500
Herenhuis192 m2€525 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Melick die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Swalmen, Linne, Montfort, Vlodrop en Posterholt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-melick-6074

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Melick checkt een neutrale expert de woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Melick). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Roerdalen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie