Bouwkundige keuring Vlodrop

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vlodrop uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vlodrop.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vlodrop onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlodrop inplannen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vlodrop.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vlodrop

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vlodrop en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €380. De totale prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Vlodrop.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Appartement87 m2300 – €330
Tussenwoning112 m2€345 – €365
Hoekwoning149 m2€410 – €450
Twee onder één kap174 m2€460 – €485
Landhuis181 m2€505 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlodrop die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Posterholt, Maasbracht, Herten, Stramproy en Kelpen-Oler.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlodrop-6063

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Vlodrop bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vlodrop). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Roerdalen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie