Bouwkundige keuring Ouderkerk aan de Amstel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ouderkerk aan de Amstel regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ouderkerk aan de Amstel analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouderkerk aan de Amstel uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ouderkerk aan de Amstel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ouderkerk aan de Amstel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ouderkerk aan de Amstel (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €480. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ouderkerk aan de Amstel.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning93 m2275 – €325
Rijwoning108 m2€355 – €390
Hoekwoning126 m2€420 – €450
2-onder-1 kap162 m2€470 – €495
Landhuis200 m2€525 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouderkerk aan de Amstel die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg en Marken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouderkerk-aan-de-amstel-1191

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ouderkerk aan de Amstel analyseert een onafhankelijk specialist de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ouderkerk aan de Amstel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Ouder-Amstel loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie