Bouwkeuring Provincie Limburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Provincie Limburg uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Provincie Limburg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Provincie Limburg analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Limburg laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundige, een architect of een bouwonderneming.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Provincie Limburg

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €430. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgaande overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Limburg.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning88 m2285 – €330
Rijtjeshuis107 m2€345 – €365
Hoekhuis127 m2€400 – €430
2-onder-1 kap172 m2€465 – €480
Herenhuis183 m2€530 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekijk de mogelijkheden in Venray, Bergen Limburg, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel, Peel en Maas, Weert, Maasgouw, Nederweert, Roermond, Roerdalen, Leudal, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Beek, Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Voerendaal, Simpelveld, Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Mook en Middelaar en Gennep.

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Provincie Limburg analyseert een onafhankelijk deskundige het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €230.