Bouwkundige keuring Posterholt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Posterholt inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Posterholt.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Posterholt analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Posterholt regelen

Heel snel meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Posterholt.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Posterholt

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Posterholt (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €370. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Posterholt.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio85 m2290 – €305
Tussenwoning117 m2€360 – €370
Hoekwoning131 m2€400 – €430
Twee onder één kap165 m2€450 – €500
Landhuis186 m2€510 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Posterholt die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Maasbracht, Herten, Stramproy, Kelpen-Oler en Ospel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-posterholt-6061

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Posterholt analyseert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Posterholt). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Roerdalen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie