Bouwkundige keuring Linne

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Linne laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Linne.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Linne benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de plafonds en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie weet je alles over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Linne afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en of er houtrot is. Dan kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Linne.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Linne

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Linne en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €370. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Linne.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning85 m2280 – €305
Rijtjeshuis108 m2€355 – €370
Kopwoning130 m2€420 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €485
Herenhuis198 m2€510 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Linne die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Montfort, Vlodrop, Posterholt, Maasbracht en Herten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-linne-6067

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Linne bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Linne). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Maasgouw wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie