Bouwkundige keuring Montfort

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Montfort laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Montfort.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Montfort checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Montfort regelen

Direct inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Montfort.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Montfort

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Montfort en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €380. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Montfort.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio85 m2280 – €310
Tussenwoning125 m2€335 – €390
Hoekhuis129 m2€415 – €450
2-onder-1 kap159 m2€455 – €495
Herenhuis175 m2€525 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Montfort die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Vlodrop, Posterholt, Maasbracht, Herten en Stramproy.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-montfort-6065

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Montfort controleert een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Montfort). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Roerdalen loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie