Bouwkundige keuring s-Gravenzande

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in s-Gravenzande regelen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in s-Gravenzande.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in s-Gravenzande controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Gravenzande laten uitvoeren

Wil je snel meer info over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in s-Gravenzande.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in s-Gravenzande

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Gravenzande (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €390. De totaalprijs hangt af van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in s-Gravenzande.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje91 m2300 – €310
Tussenwoning109 m2€355 – €365
Hoekwoning127 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€450 – €500
Landhuis193 m2€520 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Gravenzande die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Poeldijk, Ter Heijde, Monster, De Lier en Maasdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-gravenzande-2692

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in s-Gravenzande onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in s-Gravenzande). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westland loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie