Bouwkundige keuring Mook

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Mook laten doen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Mook.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Mook onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mook uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Zo weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Mook.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Mook

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Mook (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €480. De totale prijs hangt af van verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Mook.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning86 m2285 – €315
Rijtjeshuis105 m2€340 – €370
Hoekwoning130 m2€400 – €450
Twee onder één kap175 m2€475 – €485
Landhuis183 m2€515 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mook die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Molenhoek, Malden, Kekerdom, Leuth en Erlecom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mook-6585

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Mook analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mook). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Mook en Middelaar loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie