Bouwkundige keuring Roerdalen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Roerdalen inplannen is een verstandige keuze. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Roerdalen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Roerdalen inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roerdalen laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Roerdalen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Roerdalen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Roerdalen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €425. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Roerdalen.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning90 m2285 – €325
Rijtjeshuis102 m2€350 – €370
Hoekwoning134 m2€415 – €445
Twee onder één kap152 m2€455 – €480
Vrijstaand188 m2€530 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roerdalen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw en Weert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roerdalen-6063

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Roerdalen checkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Roerdalen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Roerdalen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Herkenbosch
 • Bouwkundige keuring Sint Odiliënberg
 • Bouwkundige keuring Posterholt
 • Bouwkundige keuring Vlodrop
 • Bouwkundige keuring Montfort
 • Bouwkundige keuring Melick
 • Bouwkundige keuring Botlek Rotterdam
 • Plaats een reactie