Bouwkundige keuring Burgerbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Burgerbrug regelen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Burgerbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Burgerbrug bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Burgerbrug regelen

Op korte termijn inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Burgerbrug.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Burgerbrug

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Burgerbrug en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €445. De totale prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Burgerbrug.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Studio96 m2€290 – €305
Tussenwoning106 m2€335 – €370
Kopwoning132 m2€425 – €430
Twee onder één kap154 m2€455 – €490
Herenhuis188 m2€530 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Burgerbrug die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-burgerbrug-1754

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Burgerbrug analyseert een neutrale specialist het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Burgerbrug). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Schagen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie