Bouwkundige keuring Sint Maartensvlotbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Sint Maartensvlotbrug laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Maartensvlotbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Maartensvlotbrug analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Maartensvlotbrug regelen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sint Maartensvlotbrug.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2022
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sint Maartensvlotbrug

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Maartensvlotbrug (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €495. De totaalprijs wordt bepaald door diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Maartensvlotbrug.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Appartement97 m2290 – €320
Rijtjeshuis121 m2€355 – €385
Hoekhuis149 m2€400 – €450
Geschakelde woning157 m2€470 – €490
Landhuis185 m2€525 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2022.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Maartensvlotbrug die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Dirkshorn.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Smart Drilling ToolsSint Maartensweg 71753 BJSt Maartensvlotbrug
Hans Koning BouwadviesGrote Sloot 3331751 LCSchagerbrug
Tesselaar Mark Ineke en JillDorsvlegel 311749 KPWarmenhuizen
Bouwkundig Adviesbureau Landmark Vastgoed Management BVEnergiestraat 141749 DNWarmenhuizen
Bouwkundig ingenieur Sint Maartensvlotbrug: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-sint-maartensvlotbrug-1753

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sint Maartensvlotbrug onderzoekt een objectieve specialist het woonobject. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sint Maartensvlotbrug). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Schagen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie