Bouwkundige keuring Cruquius

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Cruquius regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Cruquius.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Cruquius controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de vloeren en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cruquius uitvoeren

Behoefte aan meer info over de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Cruquius.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Cruquius

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Cruquius (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €425. De totale prijs is afhankelijk van diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Cruquius.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement98 m2€295 – €320
Rijtjeshuis109 m2€355 – €385
Hoekpand126 m2€400 – €435
Twee onder één kap169 m2€465 – €490
Herenhuis200 m2€525 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cruquius die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek en Bentveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cruquius-2142

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Cruquius analyseert een neutrale ingenieur de potentiële woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Cruquius). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie