Bouwkundige keuring Alde Leie

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Alde Leie laten doen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Alde Leie.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Alde Leie benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alde Leie inplannen

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Alde Leie.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Alde Leie

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Alde Leie (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €290 en €470. De totaalprijs bestaat uit diverse aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Alde Leie.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio79 m2280 – €330
Rijtjeshuis115 m2€335 – €390
Hoekwoning125 m2€400 – €430
2-onder-1 kap163 m2€455 – €505
Herenhuis178 m2€510 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alde Leie die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein, Oentsjerk en Gytsjerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alde-leie-9071

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Alde Leie checkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Alde Leie). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie