Bouwkundige keuring Zuidzande

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zuidzande laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Zuidzande.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Zuidzande inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidzande uitvoeren

Wil je snel meer info over de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zuidzande.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zuidzande

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidzande (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €405. De totaalprijs bestaat uit diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuidzande.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Bovenwoning97 m2290 – €330
Tussenwoning114 m2€350 – €370
Hoekhuis148 m2€420 – €440
Geschakelde woning150 m2€475 – €490
Villa196 m2€505 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidzande die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in IJzendijke, Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat en Breskens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidzande-4525

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zuidzande analyseert een objectieve deskundige het huis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zuidzande). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Sluis wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie