Bouwkundige keuring Lierop

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Lierop laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Lierop.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lierop inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lierop laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en de staat van de elektrische installatie. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Lierop.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lierop

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lierop en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €300 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lierop.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje93 m2275 – €330
Rijtjeshuis118 m2€355 – €380
Hoekhuis129 m2€410 – €450
Twee onder één kap159 m2€470 – €495
Vrijstaand198 m2€530 – €550
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lierop die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Nuenen, Geldrop, Leende, Heeze en Luyksgestel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lierop-5715

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Lierop bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lierop). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Someren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie