Bouwkundige keuring Brandwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Brandwijk inplannen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Brandwijk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Brandwijk onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brandwijk uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Brandwijk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Brandwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Brandwijk (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €320 en €375. De prijs hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Brandwijk.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje81 m2275 – €315
Rijtjeshuis114 m2€340 – €385
Kopwoning150 m2€410 – €450
Geschakelde woning159 m2€460 – €480
Villa194 m2€505 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Brandwijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal en Langerak.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brandwijk-2974

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Brandwijk bekijkt een onafhankelijk partij de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Brandwijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Molenlanden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie