Bouwkundige keuring Oudega

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oudega inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudega.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oudega inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudega plannen

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oudega.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oudega

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudega (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €400. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudega.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement96 m2€295 – €330
Rijwoning111 m2€360 – €365
Hoekpand145 m2€425 – €450
2-onder-1 kap167 m2€470 – €480
Landhuis178 m2€525 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oudega die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Elahuizen, Oudemirdum, Bakhuizen, Mirns en Rijs.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudega-8582

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oudega checkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oudega). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie