Bouwkundige keuring Meijel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Meijel regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Meijel.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meijel checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meijel uitvoeren

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Meijel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Meijel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Meijel en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €410. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Meijel.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Flatwoning89 m2280 – €320
Tussenwoning110 m2€345 – €370
Hoekpand137 m2€405 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €500
Villa188 m2€520 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meijel die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Griendtsveen, De Rips, Milheeze, Bakel en Helenaveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meijel-5768

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Meijel bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meijel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Peel en Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie