Bouwkundige keuring t Loo

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in t Loo uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in t Loo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in t Loo checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Loo laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in t Loo.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in t Loo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in t Loo en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €290 en €455. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in t Loo.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio94 m2290 – €320
Rijtjeshuis114 m2€350 – €375
Hoekpand134 m2€415 – €430
Geschakelde woning172 m2€455 – €500
Villa198 m2€530 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Loo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk, t Harde en Noordeinde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-loo-8095

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in t Loo analyseert een objectieve deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in t Loo). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldebroek bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie