Bouwkundige keuring Bruinehaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bruinehaar regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bruinehaar.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bruinehaar benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bruinehaar plannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Bruinehaar.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bruinehaar

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bruinehaar (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €275 en €470. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bruinehaar.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning98 m2300 – €325
Rijwoning111 m2€335 – €385
Hoekhuis139 m2€405 – €440
2-onder-1 kap173 m2€455 – €500
Villa178 m2€510 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bruinehaar die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vriezenveen, Reutum, Fleringen, Albergen en Manderveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bruinehaar-7675

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Bruinehaar onderzoekt een onafhankelijk expert het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bruinehaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Twenterand loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie