Bouwkundige keuring Petten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Petten laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Petten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Petten onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Petten laten uitvoeren

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Petten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Petten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Petten (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €440. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Petten.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning86 m2€300 – €315
Rijtjeshuis104 m2€355 – €385
Kopwoning146 m2€420 – €445
Twee onder één kap162 m2€455 – €480
Villa179 m2€520 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Petten die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Warmenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-petten-1755

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Petten controleert een onafhankelijk expert het verblijf. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Petten). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Schagen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie