Bouwkundige keuring Heeze-Leende

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Heeze-Leende inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Heeze-Leende.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Heeze-Leende inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heeze-Leende laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Heeze-Leende.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Heeze-Leende

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heeze-Leende (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €390. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het schema hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heeze-Leende.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Appartement77 m2295 – €310
Tussenwoning116 m2€350 – €375
Kopwoning140 m2€415 – €450
Twee onder één kap166 m2€470 – €495
Landhuis195 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heeze-Leende die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden en Bladel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heeze-leende-5591

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Heeze-Leende controleert een onafhankelijk expert het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Heeze-Leende). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Heeze-Leende loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Sterksel
 • Bouwkundige keuring Heeze
 • Bouwkundige keuring Leende
 • Plaats een reactie