Bouwkundige keuring Mûnein

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mûnein laten doen is een verstandige keuze. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Mûnein.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Mûnein inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mûnein inplannen

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de groepenkasten en en of er sprake is van lekkages. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Mûnein.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Mûnein

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Mûnein (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €480. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Mûnein.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Flatwoning92 m2€275 – €315
Rijwoning123 m2€340 – €390
Hoekpand150 m2€405 – €435
2-onder-1 kap150 m2€455 – €495
Herenhuis188 m2€505 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mûnein die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oentsjerk, Gytsjerk, Jelsum, Koarnjum en Britsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-munein-9063

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Mûnein onderzoekt een neutrale ingenieur het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Mûnein). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie