Bouwkundige keuring Koarnjum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Koarnjum inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Koarnjum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Koarnjum bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koarnjum laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Koarnjum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Koarnjum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Koarnjum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €455. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Koarnjum.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Studio86 m2295 – €330
Tussenwoning114 m2€360 – €390
Hoekwoning139 m2€400 – €450
Twee onder één kap170 m2€450 – €495
Landhuis183 m2€505 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koarnjum die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Britsum, Hijum, Feinsum, Stiens en Minnertsga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koarnjum-9056

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Koarnjum analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Koarnjum). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie