Bouwkundige keuring Drouwenermond

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Drouwenermond uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Drouwenermond.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Drouwenermond benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drouwenermond afspreken

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Drouwenermond.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Drouwenermond

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Drouwenermond (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €380. De prijs is afhankelijk van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Drouwenermond.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Studio95 m2275 – €325
Rijtjeshuis121 m2€340 – €385
Kopwoning138 m2€400 – €430
Geschakelde woning151 m2€475 – €505
Landhuis195 m2€505 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drouwenermond die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Nieuwediep en Gieterveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drouwenermond-9523

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Drouwenermond analyseert een onpartijdige partij het gebouw. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Drouwenermond). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Borger-Odoorn loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie