Bouwkundige keuring Woensdrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Woensdrecht regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Woensdrecht.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Woensdrecht analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woensdrecht laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Woensdrecht.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Woensdrecht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Woensdrecht (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €450. De prijs hangt af van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Woensdrecht.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartement77 m2275 – €330
Rijwoning102 m2€360 – €375
Hoekpand149 m2€425 – €435
Geschakelde woning157 m2€460 – €505
Landhuis180 m2€505 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woensdrecht die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis en Noord-Beveland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woensdrecht-4634

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Woensdrecht controleert een objectieve specialist het gebouw. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Woensdrecht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Woensdrecht wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Hoogerheide
 • Bouwkundige keuring Huijbergen
 • Bouwkundige keuring Ossendrecht
 • Bouwkundige keuring Putte
 • Plaats een reactie