Bouwkundige keuring Britsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Britsum inplannen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Britsum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Britsum onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Britsum regelen

Heb je belang bij een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Britsum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Britsum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Britsum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €420. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Britsum.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Studio92 m2285 – €305
Rijwoning112 m2€335 – €390
Hoekpand126 m2€410 – €450
2-onder-1 kap159 m2€475 – €480
Landhuis187 m2€505 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Britsum die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hijum, Feinsum, Stiens, Minnertsga en Bitgummole.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-britsum-9055

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Britsum controleert een onpartijdige partij het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Britsum). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie