Bouwkundige keuring Tytsjerksteradiel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Tytsjerksteradiel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tytsjerksteradiel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Tytsjerksteradiel bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie weet je alles over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tytsjerksteradiel inplannen

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Tytsjerksteradiel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tytsjerksteradiel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Tytsjerksteradiel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €435. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tytsjerksteradiel.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Etagewoning98 m2280 – €325
Tussenwoning116 m2€340 – €370
Hoekhuis125 m2€405 – €440
2-onder-1 kap157 m2€460 – €495
Herenhuis184 m2€520 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tytsjerksteradiel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen en Waadhoeke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tytsjerksteradiel-9091

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Tytsjerksteradiel analyseert een neutrale deskundige het huis. Handig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tytsjerksteradiel). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Noardburgum
 • Bouwkundige keuring Jistrum
 • Bouwkundige keuring Eastermar
 • Bouwkundige keuring Sumar
 • Bouwkundige keuring Garyp
 • Bouwkundige keuring Earnewâld
 • Bouwkundige keuring Suwâld
 • Bouwkundige keuring Ryptsjerk
 • Bouwkundige keuring Burgum
 • Bouwkundige keuring Hurdegaryp
 • Bouwkundige keuring Tytsjerk
 • Bouwkundige keuring Wyns
 • Bouwkundige keuring Gytsjerk
 • Bouwkundige keuring Oentsjerk
 • Bouwkundige keuring Mûnein
 • Bouwkundige keuring Aldtsjerk
 • Plaats een reactie