Bouwkundige keuring Lageland

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Lageland uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lageland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lageland analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lageland uitvoeren

Wil je snel meer info over de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Lageland.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lageland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lageland (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €315 en €380. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lageland.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning89 m2€275 – €320
Rijtjeshuis110 m2€345 – €380
Hoekwoning135 m2€425 – €450
2-onder-1 kap172 m2€450 – €495
Landhuis194 m2€505 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lageland die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Slochteren, Froombosch, Woudbloem, Harkstede en Scharmer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lageland-9622

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Lageland checkt een neutrale expert het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lageland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie