Bouwkundige keuring Oentsjerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Oentsjerk uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Oentsjerk.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oentsjerk onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oentsjerk plannen

Heb je belang bij een inspectie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de gevel en en de toepassingen van isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Oentsjerk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oentsjerk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oentsjerk en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een tariefoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €335 en €455. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oentsjerk.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Appartementje85 m2300 – €310
Tussenwoning104 m2€360 – €370
Hoekpand131 m2€405 – €445
Geschakelde woning166 m2€465 – €480
Herenhuis194 m2€510 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oentsjerk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Gytsjerk, Jelsum, Koarnjum, Britsum en Hijum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oentsjerk-9062

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Oentsjerk analyseert een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oentsjerk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie