Bouwkundige keuring Aagtekerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aagtekerke regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Aagtekerke.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Aagtekerke controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aagtekerke inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en of er asbest aanwezig is. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Aagtekerke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Aagtekerke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Aagtekerke en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €300 en €480. De totale prijs is afhankelijk van diverse facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aagtekerke.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje99 m2285 – €320
Rijwoning102 m2€335 – €385
Hoekhuis128 m2€425 – €450
Twee onder één kap151 m2€465 – €490
Herenhuis195 m2€505 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aagtekerke die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Westkapelle, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Serooskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aagtekerke-4363

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Aagtekerke checkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Aagtekerke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Veere bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie