Bouwkundige keuring Klooster Lidlum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Klooster Lidlum laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Klooster Lidlum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Klooster Lidlum analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klooster Lidlum inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Klooster Lidlum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Klooster Lidlum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Klooster Lidlum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €295 en €415. De prijs bestaat uit verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Klooster Lidlum.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartementje90 m2280 – €315
Rijtjeshuis102 m2€360 – €385
Kopwoning150 m2€410 – €445
Geschakelde woning161 m2€460 – €505
Herenhuis193 m2€525 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Klooster Lidlum die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Firdgum, Tzummarum, Waaksens, Hinnaard en Spannum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klooster-lidlum-8853

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Klooster Lidlum controleert een onafhankelijk partij de potentiële woning. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Klooster Lidlum). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Waadhoeke loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie