Bouwkundige keuring Serooskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Serooskerke laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Serooskerke.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Serooskerke onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Serooskerke uitvoeren

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Serooskerke.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Serooskerke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Serooskerke (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Serooskerke.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning85 m2275 – €330
Tussenwoning102 m2€360 – €370
Kopwoning135 m2€420 – €430
Twee onder één kap155 m2€460 – €480
Herenhuis190 m2€530 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Serooskerke die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede en Noordwelle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-serooskerke-4353

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Serooskerke analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Serooskerke). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Schouwen-Duiveland loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie