Bouwkundige keuring Zuidwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidwolde laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Zuidwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zuidwolde benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidwolde plannen

Heel snel een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Zuidwolde.

Besparen op een bouwkeuring in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zuidwolde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidwolde (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €285 en €390. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuidwolde.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio95 m2€285 – €325
Rijtjeshuis100 m2€335 – €390
Hoekpand134 m2€405 – €445
Twee onder één kap163 m2€455 – €485
Vrijstaand185 m2€530 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Adorp, Wetsinge, Winsum, Sauwerd en Eelderwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidwolde-9785

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Zuidwolde bekijkt een objectieve partij het gebouw. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zuidwolde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie