Bouwkundige keuring Westkapelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westkapelle inplannen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Westkapelle.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westkapelle onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westkapelle regelen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen of er houtrot is. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Westkapelle.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Westkapelle

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Westkapelle en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €300 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Westkapelle.

Soort huisAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning79 m2290 – €330
Rijwoning117 m2€340 – €365
Hoekhuis132 m2€425 – €440
Geschakelde woning173 m2€450 – €495
Villa183 m2€515 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westkapelle die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke en Gapinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westkapelle-4361

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Westkapelle bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westkapelle). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Veere loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie