Bouwkundige keuring Veere

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Veere laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Veere.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Veere checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veere regelen

Wil je snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Veere.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Veere

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Veere en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €405. De totale prijs bestaat uit verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Veere.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje82 m2290 – €330
Rijtjeshuis116 m2€340 – €365
Hoekpand140 m2€405 – €450
Twee onder één kap168 m2€465 – €485
Vrijstaand197 m2€530 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veere die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem en West Betuwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veere-4351

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Veere bekijkt een onafhankelijk expert het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Veere). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Veere wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Gapinge
 • Bouwkundige keuring Vrouwenpolder
 • Bouwkundige keuring Oostkapelle
 • Bouwkundige keuring Domburg
 • Bouwkundige keuring Westkapelle
 • Bouwkundige keuring Aagtekerke
 • Bouwkundige keuring Grijpskerke
 • Bouwkundige keuring Meliskerke
 • Bouwkundige keuring Koudekerke
 • Bouwkundige keuring Biggekerke
 • Bouwkundige keuring Zoutelande
 • Plaats een reactie