Bouwkundige keuring Oostkapelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oostkapelle inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oostkapelle.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oostkapelle controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de gevel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostkapelle regelen

Behoefte aan een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oostkapelle.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oostkapelle

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oostkapelle en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarbij bekijk je hier een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €435. Het prijskaartje hangt af van diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oostkapelle.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje87 m2275 – €305
Rijwoning114 m2€345 – €365
Hoekwoning132 m2€420 – €440
Twee onder één kap168 m2€450 – €480
Villa186 m2€510 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oostkapelle die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostkapelle-4356

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Oostkapelle controleert een onpartijdige expert het woonobject. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oostkapelle). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Veere maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie