Bouwkundige keuring Zeewolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Zeewolde uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Zeewolde.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Zeewolde checkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een idee van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeewolde inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zeewolde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zeewolde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zeewolde (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €275 en €405. De prijs hangt af van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zeewolde.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio97 m2290 – €315
Rijtjeshuis117 m2€360 – €385
Kopwoning146 m2€425 – €445
Twee onder één kap173 m2€465 – €505
Vrijstaand186 m2€520 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeewolde die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Putten, Nijkerk, Ermelo, Harderwijk en Leusden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeewolde-3894

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Zeewolde onderzoekt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zeewolde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Zeewolde wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie