Bouwkundige keuring Taarlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Taarlo regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Taarlo.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Taarlo onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Taarlo plannen

Direct een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de staat van de isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Taarlo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Taarlo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Taarlo (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De specialist gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €475. De totaalprijs bestaat uit meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Taarlo.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning79 m2300 – €330
Rijwoning125 m2€345 – €375
Hoekwoning147 m2€405 – €435
Geschakelde woning158 m2€450 – €500
Herenhuis187 m2€510 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Taarlo die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zeegse, Vries, Noordlaren, Midlaren en Zuidlaarderveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-taarlo-9485

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Taarlo checkt een objectieve expert het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Taarlo). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Tynaarlo wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie