Bouwkundige keuring Sumar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sumar laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Sumar.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sumar benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sumar laten uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sumar.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sumar

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sumar (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €460. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sumar.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Appartement96 m2290 – €305
Rijtjeshuis118 m2€345 – €370
Hoekpand137 m2€410 – €440
Twee onder één kap171 m2€475 – €500
Landhuis189 m2€525 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sumar die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eastermar, Jistrum, Noardburgum, Ryptsjerk en Tytsjerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sumar-9262

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Sumar bekijkt een neutrale deskundige het woonhuis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sumar). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie