Bouwkundige keuring Nijkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nijkerk regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nijkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nijkerk checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijkerk uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de meterkast en of er houtrot is. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Nijkerk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nijkerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nijkerk (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €375. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nijkerk.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning86 m2290 – €320
Tussenwoning124 m2€350 – €365
Hoekhuis148 m2€420 – €445
Twee onder één kap167 m2€470 – €480
Vrijstaand196 m2€525 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijkerk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ermelo, Harderwijk, Leusden, Amersfoort en Barneveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijkerk-3861

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Nijkerk bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nijkerk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nijkerk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Nijkerkerveen
 • Bouwkundige keuring Hoevelaken
 • Plaats een reactie