Bouwkundige keuring Gennep

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gennep inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Gennep.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gennep bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gennep uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Gennep.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gennep

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Gennep en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert checkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €380. De prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gennep.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement98 m2275 – €310
Tussenwoning124 m2€360 – €380
Hoekwoning129 m2€400 – €450
2-onder-1 kap167 m2€465 – €480
Vrijstaand190 m2€530 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gennep die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal, Nijmegen en Kerkrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gennep-6591

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Gennep checkt een neutrale specialist het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Gennep). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Gennep wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Ottersum
 • Bouwkundige keuring Milsbeek
 • Bouwkundige keuring Heijen
 • Bouwkundige keuring Ven-Zelderheide
 • Plaats een reactie